IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:09 | 8 април 2015
Обновен: 05:06 | 2 септември 2024

Oпандизиха полицай, убил невъоръжен чернокож

Майкъл Слейгър стрелял осем пъти в гърба на мъжа

По материала работи: Златина Добрева
Oпандизиха полицай, убил невъоръжен чернокож

Бял полицай бе арестуван в град Норт Чарлстън, Южна Каролина, и обвинен в убийство на невъоръжен чернокож, съобщиха полицията и местни медии, цитирани от Франс прес.
Полицаят Майкъл Слейгър е стрелял осем пъти в гърба на мъжа, който побягнал, след като бил спрян с колата си за рутинна пътна проверка, се вижда на видео, заснето от очевидец и публикувано от "Ню Йорк таймс".
Полицаят, който може да бъде осъден на смърт или на 30 г. затвор, бе откаран в ареста в графство Чарлстън.
Слейгър спрял в събота мерцедеса на 50-годишния Уолтър Скот заради счупен стоп, посочи "Ню Йорк таймс".
На видеото се вижда как двамата влизат в схватка, след което Скот побягва, полицаят стреля по него осем пъти и Скот пада по очи на тревата.
Докато жертвата лежи с лице към земята, Слейгър му слага белезници, след което се отдалечава няколко крачки назад до мястото, откъдето е произвел стрелбата, връща се при Скот и изглежда изпуска предмет на земята до него, посочи Ройтерс, като цитира видеото.
Секунди след схватката Слейгър съобщил по радиото, че заподозреният му е измъкнал от ръцете електрошоковия пистолет.
"Произведени изстрели, обектът е на земята. Взе ми "Тейзър"-а", казал полицаят по радиото по нформация на полицията, цитирана от "Ню Йорк таймс" и БТА.

Коментари

Новини Варна