IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:30 | 7 април 2015
Обновен: 05:02 | 2 септември 2024

"Луфтханза" не била задължена да информира за депресиите на Лубиц

Издаденото му удостоверение отговаряло на тогавашните закони

По материала работи: Златина Добрева
"Луфтханза" не била задължена да информира за депресиите на Лубиц

Германската авиокомпания "Луфтханза" заяви, че не е била длъжна да информира националните авиационни власти за някогашната депресия на Андреас Лубиц - втори пилот във филиала й "Джърмануингс", предадоха АП и Ройтерс, цитирани от БТА.
Предполага се, че Лубиц умишлено е разбил еърбъса на "Джърмануингс" във френските Алпи на 24 март, предизвиквайки смъртта на всички 150 души на борда.
"Велт ам зонтаг" цитира Федералната авиационна служба, че не е била информирана за депресията, която получил преди години Лубиц. Той съобщил през 2009 г. в школата за летци на "Луфтханза", че е страдал от депресия в миналото.
Авиокомпанията заяви, че издаденото на Лубиц първо удостоверение за пилотиране през 2009 г. е отговаряло на тогавашните законови изисквания. Лубиц е получил удостоверение за пилотиране на пътнически самолети през 2012 г.
През 2013 г. са въведени по-строги европейски правила за предоставяне на информация на националните авиационни власти. Те изискват специализираните медици да дават информация на тези власти за пилоти с психиатрични диагнози, за да се прецени дали да бъдат ограничени правата им да пилотират.

Коментари

Новини Варна