IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
17:07 | 24 януари 2015
Обновен: 19:10 | 7 септември 2024

4,7 по Рихтер в Румъния

Наблюдава се умерена активизация в района на Вранча

По материала работи: Златина Добрева
4,7 по Рихтер в Румъния

Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер е регистрирано днес в Румъния, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен център.
Епицентърът на подземните тласъци се е намирал на 150 км северно от столицата Букурещ, а огнището на земетресението е било на 100 км дълбочина. Не се съобщава за жертви и разрушения. Трусът е усетен в 9:55 часа тази сутрин.
Със своя магнитуд земетресението попада в групата на умерените. То е свързано с умерена активизация в района на Вранча, съобщи Румяна Главчева, експерт-сеизмолог и бивш ръководител на секция „Сеизмология” в Геофизичен институт към БАН, цитирана от „Фокус”.
Само през първия месец на тази година, дълбокото огнище в района на Вранча е произвело 11 земетресения с магнитуд 3 и по-голям, пише fakti.bg. Най-силното от предишните – с магнитуд 4,1, беше на 14 януари. Поради голямата дълбочина на източника то е било съвсем слабо усетено само от хора в пълен покой.

Коментари

Новини Варна