Варна
fallback
Свят
21:37 | 21 януари 2015
Обновен: 05:18 | 23 октомври 2024

Пиян татко не успя да си плати кафето и остави децата си в залог

Мъжът пийнал повече, когато си спомнил за починалата си съпруга

По материала работи: Лиляна Трънкова

Пиян баща не успя да се разплати в кафене и остави децата си като залог. Когато не се върнал, една от сервитьорките и охраната на кафенето тръгнали из Краснодар с хлапетата, за да издирят таткото. Когато най-сетне успели да намерят жилището, разбрали, че бащата отдавна се е прибрал и... заспал.Историята е следната. Мъжът влязъл в кафенето с двете си малки деца. Поръчал чай и сладкиши за тях и кафе за себе си. Постояли час-два и той поискал сметката от сервитьорката. Оказало се обаче, че в себе си няма нужната сума. Тогава станал и заявил, че отива до съседната улица, където имало банкомат, а децата оставя като гаранция, че ще се върне веднага, съобщава Lifenews.ru.

Работещите в кафенето били принудени да се грижат за децата - на 5 и 7 годинки. След като минали два часа, хората се притеснили и се обадили на охраната, която да отведе децата вкъщи. Оказало се, че братчето и сестричката обаче не знаели точния си адрес. Момиченцето знаело само името на улицата, на която живеели. Една от сервитьорктите се качила в колата на охраната с децата и тръгнали да търсят блока им. За щастие детето разпознало детската градина, в която ходи и от там успяло да упъти хората.

Пред прага на апартамента вече ги чакала бабата на децата и полицейски екип. Оказало се, че през цялото време, докато непознатите се притеснявали и търсили начин да заведат децата в дома им, бащата спял вкъщи.

Същия ден таткото пийнал повече - от мъка по починалата си съпруга. Според съседите той бил добър човек, грижовен татко. Водел дъщеричката си на детска градина, а за домакинството се грижела баба им.

Разсеяният родител не бил наказан строго. Наложили му глоба от 800 рубли с условието, че ако случаят се повтори, ще се намесят социалните служби. /БЛИЦ

Автор на статията:
Лиляна Трънкова
0 коментара
fallback
fallback