IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:53 | 11 януари 2015
Обновен: 18:45 | 6 септември 2024

Нетаняху призова фернските евреи да заселят в Израел

Той обеща, че правителството ще предостави пакет от допълнителни стимули на семействата

По материала работи: Лиляна Трънкова
Нетаняху призова фернските евреи да заселят в Израел

След терористичните атаки във Франция израелският премиер Бенямин Нетаняху се обърна към френските евреи, като им напомни за възможността да се преселят в историческата си родина, предаде агенция „Новости", цитирана от news.bg.
Нетаняху обеща на сънародниците си, че правителството ще предостави пакет от допълнителни стимули за тези, които решат да се преселят в Израел.

Припомняме, едната от атаките беше срещу магазин за кашерни стоки, където ислямистът Амеди Кулибали взе заложници. Сред четиримата, които станаха жертви на атаката, е и синът на главния равин на Тунис.

„Държавата Израел не е просто място, към което се обръщате по време на молитва. Държавата Израел е вашият дом..." - напомни израелският премиер.

„Всички евреи, желаещи да имигрират в Израел, ще срещнат радушен прием. Ще ви помогнем да се адаптирате в нашата страна, която е и ваша страна." - увери Нетаняху, като се обърна към евреите, живеещи във Франция и другите европейски страни.

Той заяви, че през близките дни ще бъде свикана специализирана междуведомствена комисия, която ще изработи допълнителните мерки в подкрепа на имиграцията от Франция и други европейски държави, които по думите му страдат от ужасен антисемитизъм..

Днес Бенямин Нетаняху ще представлява Израел на масовите прояви срещу тероризма, които ще се проведат във Франция.

Коментари

Новини Варна