IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
15:42 | 18 декември 2014
Обновен: 08:01 | 12 септември 2024

Арестуваха престъпна група за “окултни измами”

С над 500 000 евро са ощетени само двама от “клиентите”

По материала работи: manager
Арестуваха престъпна група за “окултни измами”

Московската полиция е арестувала девет члена на престъпна група, която в продължение на няколко години е извършвала измами под прикритието на различни окултни услуги, пише itar-tass, цитирайки пресслужбата на московската полиция.
"В хода на бързото разследване от московската полиция е прекратена дейността на организирана престъпна група, която от две години провежда дейности с цел измама на територията на Москва под предлог за окултни услуги" – съобщават от полицията в руската столица.

Арестувани са девет члена на организираната престъпна група и са установени единайсет случая на измама. Размерът на щетите, причинени само на две от жертвите е над 500 хиляди евро.

"Въз основа на разкритите факти е образувано наказателно дело за престъпление по член 159 от Наказателния кодекс на Руската федерация (" измами в голям мащаб "), добавят от прес-службата.

След направените над 15 обиска на адресите на задържаните и в салоните, предоставящи окултни услуги са намерени и иззети списания, тетрадки, счетоводна информация, икони, и ценови листи за предоставяне на окултни услуги, касови бележки и парични преводи, както и принадлежности за извършване на окултни обреди.

Маня Петрова

Коментари

Новини Варна