IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:04 | 19 ноември 2014
Обновен: 01:05 | 24 август 2024

Куче стана кмет на Сан Франциско

Фрида се изяви като еднодневен градоначалник в рамките на кампания в подкрепа на местния приют за животни

По материала работи: Златина Добрева
Куче стана кмет на Сан Франциско

Никому неизвестно женско чихуахуа на име Фрида успя да покори неподозирани политически върхове за животно, след като стана кмет на Сан Франциско за един ден, предадоха Ройтерс и ТАСС.
Фрида се изяви като еднодневен градоначалник в рамките на кампания в подкрепа на местния приют за животни, пояснява БТА. За привилегията питомката му да стане кмет на Сан Франциско стопанинът й Дийн Кларк е платил 5000 долара.
Първият и единствен работен ден на Фрида на длъжността премина натоварено - в разходки из кметството, посещения на градски забележителности, фотосесии, среща с "човешкото й съответствие" Ед Лий и пресконференция на парадното стълбище на общината.
След изявата й като градоначалник на Сан Франциско Фрида беше изпратена в пенсия със заслужен бонус от играчки, легълце и подаръчна кошница с лакомства.
Поддръжниците на Фрида отправиха призив тя да се кандидатира за президент, съобщава сайтът Машабъл.
Стопанинът й Дийн Кларк обаче смята, че политическата кариера на питомката му трябва да се развива "стъпка по стъпка" и първо трябва да премине през губернаторски пост, посочва dnes.bg.

Коментари

Новини Варна