IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
20:09 | 17 ноември 2014
Обновен: 10:24 | 21 август 2024

Улучиха с яйце главата на германския президент

"Бомбата" била за чешкия му колега

По материала работи: Борис Проданов
Улучиха с яйце главата на германския президент

Яйце в главата получи германския президент Йоахим Гаук, който пристигна в Прага с други президенти от Централна Европа по повод 25-годишнината от свалянето на комунизма. Кокошият "подърък" всъщност бе предназначен за чешкия му колега Милош Земан, замерен от негов опонент, съобщи чешкото президентство.


Президентът Гаук беше улучен в слепоочието на тържество на площад в Прага. "Той беше разтърсен от удара, но продължи програмата си както беше предвидено", заяви говорителят на чешкото президентство Иржи Овчачек. След инцидента чешкият президент се извинил пред германския си колега, допълни говорителят.


"Милош Земан каза на Йоахим Гаук: "Извинете ме, господин президент, това яйце беше предназначено за мен, не за вас", съобщи Овчачек. Земан беше освиркан от негови опоненти, които протестират срещу проруската му ориентация и вулгарния му език. Освен германския президент, държавните глави на Унгария Янош Адер, на Полша Бронислав Коморовски и на Словакия Андрей Киска участваха в церемонията в рамките на 25-годишнината от "Нежната революция", довела до свалянето на комунизма в бивша Чехословакия.

Коментари

Новини Варна