IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
09:01 | 14 ноември 2014
Обновен: 00:54 | 27 август 2024

Полякиня се събуди след 11 часа в моргата

91-годишна жена изумила всички медици

По материала работи: Златина Добрева
Полякиня се събуди след 11 часа в моргата

91-годишна полякиня, която бе обявена за починала в дома си от лекарка и закарана в моргата, се събуди там 11 часа по-късно, предаде Франс прес. Инцидентът се случил на 6 ноември.
Янина Колкевич, жителка на Остров Любелски в Източна Полша, се събудила в хладилна камера в моргата за изумление на служителите, които видели как черния чувал с тялото й се размърдал.
"Аз изготвих смъртния й акт. Шокирана съм, не разбирам какво е станало. Тя нямаше пулс, не дишаше. Бях убедена, че е умряла", заяви лекарката Веслава Чиж.
"Леля ми не знае какво й се е случило, защото е в напреднал стадий на склероза. Като я върнахме в къщи, тя ни каза, че й е много студено и поиска топъл чай", разказа племенницата на потърпевшата Богумила Колкевич.
Полицията започна разследване на необичайния случай, посочва полската телевизия, цитирана от БТА. Лекарката може да понесе съдебна отговорност.

Коментари

Новини Варна