IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
20:59 | 13 ноември 2014
Обновен: 01:10 | 14 октомври 2024

В Русия обсъждат вноса на китайци

Руски депутат излезе със стратегия за заселването наново на пустите руски села

По материала работи: Юлиян Атанасов
В Русия обсъждат вноса на китайци

 

Руски депутат излезе със стратегия за заселването наново на пустите руски села, пише БиБиСи. Той покани източноазиатци да мигрират в Русия, пише dnes.bg. Иля Дроздов, член на националистическата Либерално-демократическа партия, твърди, че след миграцията на селското население към градовете няма кой да се захване със селскостопанската работа. Решението според него е да се „внесат“ „необходимият брой трудолюбиви китайци, севернокорейци и японци под контрол от Русия, разбира се“. Според него така страната ще се справи и с неконтролируемия поток от мигранти от мюсюлманските бивши съветски републики.

Дроздов, който е член на парламентарната комисия за връзките на Русия с бившите съветски републики, заяви, че ще иска правителството да обмисли колко точно имигранти са им нужни и ги призова да мислят мащабно. „Може да се окаже, че имаме нужда от 100 хил. или дори 1 млн. души“, допълва той. Въпреки това според него, ако се окаже, че в един момент няма нужда от имигранти, те трябва да бъдат изгонени.

Предложението му предизвика гняв и присмех в социалните мрежи. Някои коментират, че по-скоро трябва да се поканят етническите руснаци от бившите съветски републики да се върнат в Русия, а не азиатци от Китай, Северна Корея или Япония. Сайтът „Дни“ пък предлага самите депутати да се върнат в селата, като припомня, че по времето на китайския революционер Мао се е случило именно така.

 

Коментари

Новини Варна