IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
20:37 | 30 октомври 2014
Обновен: 13:19 | 4 септември 2024

Жълт прах хвърли в паника Външното министерство в Анкара

В сградата на министерството на външните работи в Анкара бе открит плик, пълен с жълт прах, съобщават електронните медии в Турция

По материала работи: Юлиян Атанасов
Жълт прах хвърли в паника Външното министерство в Анкара


В сградата на министерството на външните работи в Анкара бе открит плик, пълен с жълт прах, съобщават електронните медии в Турция.
По същото време там на работна визита се намират посланиците на Норвегия, Хърватска и Мексико в турската столица. Присъствието на дипломатите в този момент предизвика силна паника, специализирани екипи, полиция и линейки пристигнаха веднага след алармения сигнал. Заради подозрителния прах районът на Чанкая, където се намира сградата, е отцепен. Служителите в министерството обаче са поставени под забраната да излизат навън. Пликът с жълтото съдържание е отнесен за лабораторни изследвания.
Преди това подобна паника изживяха консулските служби на САЩ, Канада, Франция, Белгия и Унгария в Истанбул. Взетите проби от веществото опровергаха съмненията за съдържание на антракс или други биологични оръжия.

 

Коментари

Новини Варна