IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
10:24 | 13 юли 2016
Обновен: 02:12 | 24 юли 2024

Иззеха 300 кг чушки и домати от нелегален пазар

Съставени са актове

По материала работи: Пламен Янков
Иззеха 300 кг чушки и домати от нелегален пазар

Инспектори от Агенцията по храните в Бургас разбиха нелегален пазар в квартал "Комлука". Тържището е незаконно, мургавите продавачи дори нямат мерки и теглилки, продават плодове и зеленчуци на ниски цени, каза пред Труд д- р Георги Митев, шеф на регионалната агенция.

 

Ромите не очаквали спецоперацията, в която били включени и полицаи. Те възроптали, но кротко, без да нападат проверяващите. "Нямаше сблъсъци, повтаряха само "Защо ние? Безработни сме...", обясниха участници в акцията.

 

В крайна сметка от тържището са били иззети 300 килограма пъпеши, банани, чушки, домати и краставици.

 

"Чаршията е подвижна. Появява се на различни места в квартала. Като ги изгонят от едно място, отиват на друго", разказаха в типичен стил местни хора. На ромите- продавачи са съставени актове.

 

Има сигнал и за нелегална рибна борса в друг бургаски квартал, който се намира близо до едно от езерата, казаха запознати. Риба, уловена от водоема се продавала на безценица от жителите му.

Коментари

Новини Варна