IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:44 | 8 юли 2016
Обновен: 08:47 | 7 септември 2024

Бандитите, задигнали каса в София, пропуснали сейф с 10 пъти повече пари

В него имало над 30 000 лева

По материала работи: Пламен Янков
Бандитите, задигнали каса в София, пропуснали сейф с 10 пъти повече пари

Четиримата маскирани, които задигнаха сейф от офис в София не са успели да задигнат каса с 10 пъти повече пари в нея, пише "24 часа". Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата.

 

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че четирима маскирани спрели "Ауди А 6" пред входа на магазин и трима от тях слезли, а шофьорът останал да ги чака.

 

Опитали да отворят вратата, но не могли и се наложило да я разбият. Качили се и задигнали каса с 3565 лева в нея.  Докато се връщали да вземат друг сейф с над 30 000 лева в него обаче тримата охранители на обекта ги видели на камерите и един от тях стрелял два пъти с помпа с гумени патрони във въздуха. Двама негови колеги отишли да пресрещнат нападателите на входа. Там един от тях опитал да стреля, но оръжието засякло.

 

Шофьорът, който чакал аудито, го видял и стрелял с 9-мм пистолет 4 пъти по гарда. 60-годишният охранител е откаран в болница с прострелна рана в дясната предмишница без опасност за живота.

 

Четиримата бандити пък избягали с аудито, което по-късно било намерено опожарено. В него била и касата, вече опразнена. Най-вероятно колата е била залята с бензин.

 

Целта на това нападение не е грабеж, а взломна кражба, каза шефът на Столична полиция Младен Маринов. Той обясни, че запалената кола е бил открадната от паркинг в София на 6 декември м.г., като самият автомобил е бил с номера на джип, свален от отчет и със сменен собственик. Тепърва ще се установява защо номерата не са били върнати.

Коментари

Новини Варна