IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
13:12 | 8 юли 2016
Обновен: 14:39 | 15 август 2024

Разбиха българска престъпна група в Испания

До момента са задържани 20 българи, занимаващи се с контрабанда на цигари

По материала работи: Пламен Янков
Разбиха българска престъпна група в Испания

Правителствата на България и Испания съобщават за успешната полицейска операция за разбиване на престъпна организация за контрабанда на цигари, действаща в Испания и ръководена от български граждани, съобщиха от Пресслужбата на МС. Предявено е обвинение за престъпления срещу индустриалната собственост и данъчни нарушения, както и за пране на пари и принадлежност към престъпна организация. Операцията е пореден пример за плодотворното сътрудничество между Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ към Министерството на вътрешните работи на България и Националната полиция и Дирекцията за митнически надзор на Испания.

 

До момента са задържани 20 български и двама испански граждани. Не се изключват последващи арести. В Испания са разбити три нелегални фабрики за цигари, собственост на посочената българска престъпна организация. Съдейки по обема на конфискувания материал и оборудване в разкритите фабрики, тази операция може да се счита за една от най-значимите в областта на борбата с организираната престъпност.

Коментари

Новини Варна