IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
10:17 | 5 юли 2016
Обновен: 13:09 | 7 септември 2024

Задържаха двама, пребили и ограбили игумена в Кокаляне

На мъжете са повдигнати обвинения, наложена им е мярка "задържане до 72 часа"

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха двама, пребили и ограбили игумена в Кокаляне

Служители от Осмо РПУ задържаха извършителите на бруталния грабеж и побой над игумена на манастира в Кокаляне. Те са криминално проявени. На мъжете са повдигнати обвинения, наложена им е мярка „задържане до 72 часа“, съобщиха от МВР, цитирани от dir.bg и "24 часа".

 

Работа по разследване на случая започва на 24 юни след сигнал в полицията, че около 19,15 часа игуменът на манастира в Кокаляне отец Геврасий е нападнат от непознати, които го съборили на земята, нанесли му удари по тялото, отнели мобилния му телефон и 200 лв. и избягали.

 

По случая е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия самоличността на извършителите е установена. След броени дни двама души от Самоков на 36 и 34 години са задържани в районното управление с полицейски мерки до 24 часа. Мъжете са криминално проявени и осъждани за кражби.

Коментари

Новини Варна