IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:02 | 7 януари 2016
Обновен: 20:30 | 7 септември 2024

Крадец граби от село години наред. Калоян ли е? Той ли е?

В Полянци го спипали да краде 5 пъти за 5 дни

По материала работи: Деян Михайлов
Крадец граби от село години наред. Калоян ли е? Той ли е?

От години село Полянци си пати от крадец. Жителите на селото знаят много добре кой е обирджията, но полицията и прокуратурата не може да намери доказателство за това.

Възрастните хора, които живеят в селото, не са спокойни за себе си и домовете си. Причината за страха е крадец, който живее в селото необезпокояван от закона години наред. Казва се Калоян Терзийски, на 20 години и е заподозрян за кражбите.

"Собственик съм на магазинче, малко. Залових го вътре в магазина, извиках полицията, прибраха го. Стока ми липсваше над 500 лева", споделя Савко Борисов пред Нова тв.

Тогава Калоян е освободен. Разпитан и освободен е и след пореден обир в друг магазин. Него пък ограбил 5 пъти за 5 дни.

Откраднатите вещи Калоян складирал в къща, чийто собственици идват само през лятото. "Една вечер се връщам, гледам свети долу, навеждам се - гледам крака, печката гори. Кога поглеждам, Калоянчо", разказва собственикът на къщата.

Жителите на селото обвиняват прокуратурата, че не си върши работата.

Бабата на Калоян, Силвия, признава, че внукът й краде. Разказва, че синът й изгонил Калоян от дома им и затова живее по чужди къщи.

Жителите на Полянци твърдят, че Калоян е и изпечен автокрадец. Затова не оставяли колите си по улицата. Притесняват се, че някой ден ще убие човек.

Калоян кара, въпреки че няма книжка. Има диплома за завършено средно образование от гимназия в Ихтиман, въпреки че не е стъпил там, твърди баба му.

Сега жителите на селото просто искат да изгонят Калоян, не вярват вече на прокуратурата.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна