IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
09:29 | 6 януари 2016
Обновен: 20:14 | 7 септември 2024

Банковите обирджии имали вътрешна информация

Хората нямат работа, кражбите ще зачестят, убеден е експерт

По материала работи: Деян Михайлов
Банковите обирджии имали вътрешна информация

Обирджиите на банковия клон в "Люлин 7", задигнали около 100 хиляди лева снощи, са разполагали с вътрешна информация. В това е убеден Красимир Цветанов от българската бодигард асоциация.

"Крадците са влезли секунди преди да дойде екипът за инкасо, което е изключително притеснително, защото можеше да се стигне до престрелка", коментира Цветанов пред bTV и припомня, че само на метри има трамвайна спирка.
По думите му крадците със сигурност са имали план и са знаели кога и как да действат.
Здравко Дерелиев от Асоциацията на охранителните фирми пък заяви, че банковият охранител е работил съгласно всички вътрешни процедури на банката и на охранителната фирма и е успял да съхрани живота и здравето на служителите.

"Крадците работят по предварително изготвен план, те са наблюдавали банката дълго време, те са направили маршрута, те са знаели откъде ще влязат, къде ще излязат и само по щастлива случайност не са се срещнали с инкасо автомобила, в който със сигурност има оръжие. Те са видели, че това вероятно е най-лесният начин за измъкване и са го използвали", заяви Красимир Цветанов.

Според Дерелиев пък е наложително всеки възложител да направи сериозна преоценка на нивото на охрана, както и на бюджета, който отделя, тъй като по време на криза първо се орязвали парите за охрана. По думите му подобни инциденти ще се увеличават.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна