IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
16:42 | 27 октомври 2015
Обновен: 01:02 | 8 септември 2024

26 години затвор за "майстора с чука" от Бургас

На 2 април Трифонов уби мъж, който го нае да прави ремонт

По материала работи: Деян Михайлов
26 години затвор за "майстора с чука" от Бургас

Наказание 26 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд Бургас на Тихомир Трифонов, който уби с чук възрастен мъж в морския град, съобщиха от пресцентъра на съда за БТА. 

Припомняме, че Трифонов бе признат за виновен в убийството на 84-годишен мъж на 2 април. Смъртта е причинена с множество удари с чук по главата на жертвата. Трифонов е бил нает от мъжа за ремонт в жилище в Бургас.

Извършителят е признал всички факти, описани в обвинителния акт. Съдът конституира съпругата на убития и двете му деца като частни обвинители и граждански ищци в процеса и прие за съвместно разглеждане гражданските им искове за претърпени неимуществени вреди в размер на по 200 хиляди лева за всеки от тях.

До убийството на възрастния мъж се стигнало след спор между двамата. Трифонов, нает като майстор, е бил наруган преди да хване чука и шест пъти да удари с него стареца. Още след първия удар собственикът на ремонтираното жилище изпаднал в безсъзнание, сочи съдебно-медицинската експертиза.

Подсъдимият обаче продължил да нанася удари. И това даде повод на обвинението да окачестви деянието като особено жестоко и умишлено.

След това Трифонов е скрил тялото и се опитал да заличи следите. Самият той по-късно след залавянето му е посочил на полицията гориста местност, където е изхвърлил трупа.

Защитата на Трифонов пък обясни, че клиентът им бил афектиран от скандала с възрастния мъж и обидите от негова страна. Затова адвокатите на подсъдимия се възпротивиха на квалификацията на деянието. Според тях подзащитният им е извършил престъплението в състояние на физиологичен афект.

Те помолиха съда при индивидуализацията на наказанието да отчете, че той е съдействал на разследващите органи и поискаха да му бъде наложено наказание в размер от 15 до 20 години лишаване от свобода, което след редукция да бъде намалено с 1/3.

Днес в съдебната зала подсъдимият изрази съжаление за извършеното и помоли съда за благосклонност.

Наказанието си Трифонов ще изтърпява при първоначален строг режим в затвор. Присъдено е и обезщетение за съпругата от 120 хиляди лева, а на двете деца - по 100 хиляди лева.

Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна