IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
18:55 | 18 октомври 2015
Обновен: 05:48 | 7 септември 2024

Граничарят Вълкан Хамбарлиев без обвинение

Засега афганистанците остават в Средец, по-късно ще бъдат преместени в Елхово

По материала работи: Борис Проданов
Граничарят Вълкан Хамбарлиев без обвинение

Следствено дело за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана, извършено от длъжностно лице, е образувано за инцидента в четвъртък, 15 октомври, при който загина бежанец. Неговата самоличност все още не е оповестена, но според запознати тя вече е ясна след първите проведени разпити, съобщава "24 часа". Още в петък следобед заловените нарушители започнаха да дават показания.

 

Те се водят на групи с полицейски микробуси от базата на Гранична полиция в Средец до Окръжната следствена служба в Бургас, след което един по един се въвеждат в сградата. Създаден е екип от 9 следователи, в съботния ден 8 от тях провеждат разпити, каза административният ръководител на Бургаската окръжна прокуратура Калина Чапкънова. Тя уточни, че един от проблемите е бил намирането на преводачи. Граничният полицай Вълкан Хамбарлиев не е привлечен като обвиняем по случая. Най-вероятно това ще стане на по-късен етап от разследването, след като излязат заключенията на назначените експертизи. Засега афганистанците остават в Средец, по-късно ще бъдат преместени в Елхово.

 

Вероятно те ще бъдат разпитани още веднъж в районната прокуратура на градчето, тъй като всеки един от тях ще бъде съден за незаконно преминаване на границата. От месеци съдилищата в Царево и Малко Търново са затрупани с подобни случаи. Както Флагман.БГ вече съобщи, инцидентът със загинал чужденец стана около 22 ч на 15 октомври. Тогава патрул от трима гранични полицаи се натъкна на голяма група млади мъже в местността Рибарска среща. Заради отказа да изпълнят полицейско разпореждане и неравностойното съотношение на силите – 54 срещу трима.

Коментари

Новини Варна