IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
17:03 | 16 октомври 2015
Обновен: 19:54 | 7 септември 2024

Полицаи в гонка с три коли с бежанци

Полиция преследва три автомобила с бежанци в екшън из улиците на Бургас снощи

По материала работи: manager
Полицаи в гонка с три коли с бежанци

Колите, натъпкани с мигранти, били засечени най-напред в на разклона на село Дебелт. Движили се с висока скорост и жандармеристи подали сигнал за спиране със стоп-палка. Шофьорите обаче не само не се подчинили, но още повече натиснали газта и форсирали към Бургас.

Наложило се да бъдат повикани допълнителни части за подкрепление. Служители на Четвърто Районно управление на полицията в Бургас блокирали улица „Захари Стоянов“ в района до магазин „1000 бани“.

Жандармеристите се изравнили с единия от преследваните леки автомобили – „Опел Вектра“, със старозагорска регистрация, движещ се в дясната пътна лента. При опит да избяга шофьорът на опела завил рязко наляво. Навлизайки в пътното платно на служебния полицейски автомобил, го блъснал и потрошил предния десен калник и предната дясна врата. След катастрофата опелът спрял, като водачът му успял да избяга. От купето излезли осем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България.

Спрян бил и „Ситроен Ксара“, с пловдивска регистрациа, управляван от 33-годишния С. М. от Чирпан. От купето на кулата се подали още седем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България. Водачът на третия автомобил успял да избяга с него и продължил в посока към центъра на Бургас. Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор „Миграция“ към ОДМВР – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицаи разкрили, че чужденците били натоварени в леките автомобили в района на село Пънчево, община Средец. Придвижвали по маршрут с. Дебелт - Бургас. Оттук трябвало да достигнат до София, а после да се придвижат до Западна Европа.

Коментари

Новини Варна