IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
08:04 | 29 април 2014
Обновен: 19:47 | 9 септември 2024

Приятелят на изчезналата Валя: Имахме планове за бъдещето

Приятелят на изчезналата Валя: Имахме планове за бъдещето

По материала работи: Златина Добрева
Приятелят на изчезналата Валя: Имахме планове за бъдещето

Приятелят на изчезналата медицинска сестра в Бургас отрече версията Валентина сама да е посегнала на живота си, защото нищо в поведението й преди изчезването не говори тя да е имала проблеми или да не се е чувствала добре.
„Валентина Иванова е винаги усмихната, добродушна по характер, уважавала е приятелите си и е отговорна към работата“, заяви Валентин Георгиев пред novatv.
Припомняме, че 24-годишната медицинска сестра изчезна мистериозно на 15 април през нощта. Около 23,30 часа Валя слязла от такси в района Морската градина в Бургас. Оттогава тя е в неизвестност.
"Всички се надяваме тя да е жива и здрава. Това е капка надежда", заяви младият мъж.
Валентин разказа, че двамата живеят заедно от две години. Имали са общи планове за бъдещето – да боядисат великденски яйца, да направят ремонт на къщата, в която живеят,  да се оженят.
„До последния път, когато се видяхме, тя беше лъчезарна и усмихната, както винаги”, обясни Валентин и уточни, че за последно са се видели в неделя – два дни преди да изчезне.
Приятелят на Валя заяви, че това, че е излязла в 22,30 ч. вечерта не го притеснява, защото се е случвало и друг път, когато се е виждала със свои приятелки. Но той уточни, че тя винаги е избягвала да ползва таксита, защото я било страх и винаги предпочитала Валентин или някой негов приятел да я кара.
Младият мъж отказа да коментира версията за самоубийство. Заяви и че не вярва да е замесен трети човек. Валентин отрече да е имало личен проблем между тях, който да я е подтикнал към подобни действия.
Мъжът допълни, че познавал зъболекаря, при когото Валя е работила, дори са били заедно в казармата.
"Много ни липсва, надяваме се да е жива и здрава и да се върне”, сподели още Валентин.
Зъболекарят, при когото е работила Валентина, също коментира изчезването на 24-годината жена. Той заяви, че пациентите много са я харесвали.
"Не подозирах, че може нещо такова да се случи. Тя е много лъчезарна, приветлива, хубава”, обясни още лекарят.
Топкриминалистът Ботьо Ботев пък заяви, че работата по случая с Валя е изключително сложна, отговорна и тежка, особено що се касае до изясняване на всички обстоятелства около изчезването.
„Много е трудно на този етап да се дават оценки, защото няма тяло. Труп липсва“, заяви Ботьо Ботев. Той отбеляза, че има доста конкретни неща, които оказват влияние върху развоя на разследването – къде е отивала, защо в този късен час и поведението й преди това. Всяко едно нейно действие предизвиква стотици въпроси, които трябва да се изясняват, смята той.
По негови думи, дори при конкретни факти и данни за извършено самоубийство близките много трудно възприемат една такава теза.
Топкриминалистът заяви, цитиран от днес.бг, че в практиката има много случаи на хора, които се водят изчезнали, а впоследствие се появяват.

Коментари

Новини Варна