IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
21:06 | 8 октомври 2015
Обновен: 09:04 | 15 септември 2024

Участниците в нощни гонки се разграничават от джигитите

Те се организират и смятат да излязат на протест в София

По материала работи: Борис Проданов
Участниците в нощни гонки се разграничават от джигитите

Участници в гонки с автомобили се организират и смятат да излязат на протест в София.


Повод за акцията им е идеята да се криминализират този вид състезания.


Припомняме, правосъдното ведомство планира промяна в Наказателния кодекс, която да включва нов състав, инкриминиращ незаконните гонки - нарушение на обществения ред, чрез използване на моторно превозно средство.


Наказанието за участниците и организаторите в гонки ще бъдат едни и същи - от 1 до 6 г. лишаване от свобода и налагане на глоба.


Предвижда се протестът на участниците в гонки да се състои следващата седмица във вторник, съобщи организаторът на проявата Румен Вергиев. Той обясни пред БНР, че на самия протест няма да има дрифтове, гонки и шумоневици.


Той поиска да се приеме закон, който да легализира подобни състезания и да има регламентирано място, където те да се провеждат. По думите на Вергиев ще има много хора, които искат да се разграничат от "джигитите", които са безразсъдни на улицата.


Румен Вергиев обяснява още, че за да се преправи един автомобил, с който да се участва в гонка, са нужни много пари и време. А често дори и без нарушение се получава, че пътните полицаи конфискуват возилото само защото е преправен.


news.ibox.bg

Коментари

Новини Варна