IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
21:59 | 22 септември 2015
Обновен: 17:15 | 6 септември 2024

4 години от трагедията в Катуница

Шествия в памет на момчето и братовчед му ще има и през следващите дни

По материала работи: Борис Проданов
4 години от трагедията в Катуница

Четири години от трагедията в Катуница. Стотици хора от цялата страна и около 100 рокери се събраха в селото, за да почетат паметта на двете момчета, които загинаха при безредиците тогава.

 

19-годишният Ангел беше прегазен от бус близък до фамилията Рашкови на 23 септември 2011 година, а братовчед му Павел Толев на 17 г. почина на следващия ден от разрив на сърцето, вследствие на преживения стрес и мъка.

 

Жителите на селото отбелязаха годишнината с възпоменателна литургия и футболен турнир. Шествия в памет на загиналите момчета от Катуница ще има на 23 и 24 септември вечерта.

 

Припомняме, че бунтовете в селото бяха провокирани от Кирил Рашков, който по-късно излежа присъда за закана за убийство. И днес родителите на загиналите младежи продължават да твърдят, че ромската фамилия е била закриляна от полицията в Асеновград години наред. Към днешна дата всички къщи и имоти на Рашкови са конфискувани от държавата.

 

fakti.bg

Коментари

Новини Варна