IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
19:40 | 12 септември 2015
Обновен: 17:06 | 6 септември 2024

Нови протести в центъра на София

Шествието е част от европейския ден за солидарност с мигрантите по европейските граници

По материала работи: Борис Проданов
Нови протести в центъра на София

Няколко десетки демонстранти излязоха в съботния следобед в центъра на София със скандирания “Жертви на терора не значи тероризъм“, предаде репортер на БГНЕС.


Шествието е част от европейския ден за солидарност с мигрантите по европейските граници под надслов: "Европа казва: Добре дошли!”


В София хората започнаха да се събират в района Женския пазар, а след това се отправиха на шествие до сградата на Европейската комисия на ул. „Г. С. Раковски”.


Те издигнахаплакати с лозунги: „Нелегална е ксенофобията, не хората!”. Шестващите искат намиране на сигурни пътища за мигрантите и спиране на връщанията по дъблинските споразумения.


Докато групата демонстранти в защита на бежанците се събираше обаче друга група протестиращи се изправи срещу тях и се обяви, че са против вълната, която залива Европа и Балканите. Стигнаха до размяна на остри словесни реплики, но след това шествието тръгна по пътя си и протича спокойно.


Акцията е част от международната инициатива #RefugeesWelcome, в рамките на която граждани на 27 европейски страни, САЩ и Австралия се събират, за да покажат съпричастност към трагедията на търсещите спасение от война, насилие и нищета.

Коментари

Новини Варна