IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
18:55 | 31 август 2015
Обновен: 16:27 | 7 септември 2024

Фалшификатор №1 на Пловдив остава в ареста

Нелегалната печатница на ул. "Розова долина" 14 бе разбита на 27 август

По материала работи: Борис Проданов
Фалшификатор №1 на Пловдив остава в ареста

Пловдивският районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража за Иван Богоев, обвинен за фалшификация на документи, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.


Нелегалната печатница на ул. "Розова долина" 14 в Пловдив бе разбита на 27 август при акция на Криминална полиция - Пловдив. От събраните доказателства стана ясно, че там са се изработвали най- различни неистински документи, включително визи за европейски страни, лични карти и международни паспорти на лица с арабски произход, шофьорски книжки, талони, намерени са и заготовки за иракски динари. При операцията, освен Иван Богоев, е задържана и жена на име Анна.


Въпреки медицинските свидетелства за лошото здравно състояние на обвиняемия- той е претърпял операция за карцином на ларинкса и има един бъбрек, съдът го остави в ареста. Името на Иван Богоев, роден през 1966 година, нашумя още през 2001-ва, когато той бе арестуван пак при разкриване на нелегална печатница за фалшиви документи. Той бе осъден на 13 години затвор, излезе през 2010, като остатъкът му се трансформира в пробация. Сега става ясно, че не се е отказал от бизнеса. Съдебното му минало натежа в полза на преценката на съда, че е налице реална опасност той пак да извърши престъпление, ако е на свобода.

Коментари

Новини Варна