IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
21:33 | 24 август 2015
Обновен: 17:15 | 5 септември 2024

МВР иска промени в НК заради кражбите на коли

Това става ясно от съобщение на вътрешното ведомство

По материала работи: Юлиян Атанасов
МВР иска промени в НК заради кражбите на коли

В МВР е сформирана работна група, която да предложи промени в Наказателния кодекс (НК) заради кражбите на коли. Това става ясно от съобщение на вътрешното ведомство, пише БГНЕС.
Не се уточнява какви точно ще са промените, но МВР от години настоява тези престъпления да се третират като кражби. В момента в НК има текст с формулировка противозаконно отнемане с намерение за ползване, пише "Сега". Освен тези мерки МВР предвижда операции на места, където традиционно се крадат коли, засилена работа с чуждите служби по тази линия и обучение на полицаите за работа по този тип престъпления.
Има повишаване активността на автокрадците, отчитат от МВР. Само от началото на юни са проведени 11 операции в София, Перник, Костинброд, Враца, Монтана, Велинград, Варна и Бургас. "В хода им са проверени общо 35 депа за разглобяване на автомобили, авто-морги и обекти за продажба на части, втора употреба. Открити и иззети са купета, авточасти и агрегати от над 350 автомобила - предмет на престъпно посегателство. Установено е, че голяма част от колите са отнети предимно от София, Враца, Монтана, Варна и Бургас", съобщават от полицията.
Само през последната седмица в "Слънчев бряг" са арестувани двама мъже, докато крадат джип Ауди, модел "Q 7" с полска регистрация и други двама заради кражбата на "Мерцедес". "През юни служителите на ОДМВР - Варна са документирали престъпната дейност на тричленна група, специализирана в кражби и разглобяване на автомобили и реализиране на авточасти от тях. По образуваното досъдебно производство са събрани доказателства за над десет случая на кражби на автомобили от тази група. В момента и тримата са задържани под стража", съобщават от МВР.
 

Коментари

Новини Варна