IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
21:25 | 23 август 2015
Обновен: 00:06 | 26 август 2024

Изгубилият се в Рила тръгнал за боровинки

Полицията с няколко версии - нападение на мечка, убийство...

По материала работи: Борис Проданов
Изгубилият се в Рила тръгнал за боровинки

21-годишният Мехмед Али от велинградското село Света Петка, който се изгуби в Рила, все още не е открит, а издирването му приключи.


Младежът тръгнал за боровинки, но така и не се прибрал. Местни доброволци и екипи на Планинската спасителна служба участват в издирването на младежа вече повече от денонощие.


Мехмед бере горски плодове от 10-годишен и познава много добре местността край селото, затова всички са шокирани от неговото изчезване.

 

"И е брало боровинки и към 1 часа си тръгва, малко преди майка му и баща му и след него. После той изчезва. Над 300 човека търсиха до 5 часа сутринта в тъмницата, но нищо не намериха”, разказа пред Dnes.bg жена от село Света Петка.


Младежът работил в чужбина до преди две седмици. Като се прибрал си купил кола. Хората твърдят, че е работлив. След като се загубил, първо позвънил на приятели.


"По данни на баща му той е подал сигнал на много близки приятели, които се опитали да го потърсят от 2 до 4. Теренът е много труднодостъпен и хората се уморяват. Сменяме се. Мокри са хората”, разказа кметът на селото Али Тебер.


Сутринта в търсенето се включиха служители на Планинската спасителна служба с кучета и доброволци от селото.


"Търсихме го няколко часа, но няма никаква следа. Дано го намерят живо и здраво, защото техните родители се притесняват и не са спали 24 часа”, разказа приятел на момчето.


Полицията работи по няколко версии за мистериозното изчезване. Сред най-вероятните са нападение от мечка, убийство по погрешка от бракониери на дивеч или дезориентация в посоките заради мъгливото време в планината в събота.

Коментари

Новини Варна