IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
21:02 | 15 август 2015
Обновен: 14:19 | 3 септември 2024

Експерти: Строги глоби и конфискация на автомобили за нарушения на пътя

Затова и КАТ вече взема предвид всички видеозаписи от камерите

По материала работи: Борис Проданов
Експерти: Строги глоби и конфискация на автомобили за нарушения на пътя

След зачестилите катастрофи и инциденти с фатален край все по-наложими са законодателни промени, които да спрат войната на пътищата, единодушни са експерти. От Асоциацията на пострадалите при пътно-транспортни произшествия алармират, че сегашните закони са неефективни и по-скоро забавят наказанията за нарушителите. Пример за тази тенденция е, че 50% от глобите не се заплащат от нарушителите и често отпадат по давност. Aвтоинструкторите също подкрепят промени, като искат автомобилните нарушители да бъдат квалифицирани като хулигани в закона, подобно на футболните.


Строги санкции, включително отнемане на автомобила при редица нарушения на пътя. Това предлагат от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Подобни глоби вече работят в съседни държави и дават резултат. Автоинструктурите пък предлагат да се създаде юридически термин “автомобилно хулиганство“.


За да се спре войната по пътищата, трябва най-вече хората да спазват законите. Затова и КАТ вече взема предвид всички видеозаписи от камерите в автомобилите, които се споделят в интернет и глобява нарушителите.

Коментари

Новини Варна