IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
21:26 | 5 юли 2015
Обновен: 03:18 | 14 септември 2024

Стрелецът от Лисия се отърва с условна присъда

Той осакати след изстрел ловец в местността Татарски рид

По материала работи: Борис Проданов
Стрелецът от Лисия се отърва с условна присъда

Три години условно с петгодишен изпитателен срок е присъдата срещу Иван Веселински-Делвинския, прочул се с прякора Стрелеца от Лисия заради екшъна, който разигра на 12 ноември 2014 г. в местността Татарски рид в землището на благоевградското село Лисия. Той простреля с незаконна пушка, марка „Yilmaz” в дясната ръка Венчо Каймакански, който бил с група на лов, раздроби лакътната му става, дясната мишнична кост и дясната лъчева кост.


Освен това стрелецът отне противозаконно леката кола "ВАЗ 21214“ на Росен Мишков и избяга. Полиция и хеликоптер го издирваха в продължение на 12 дни. На 24 ноември той бе задържан в село Боровец, община Кочериново. След продължителни разпити арестуваният заведе полицията на мястото в гората, където е заровил пушката, с която стреля по 66-годишния Венчо Каймакански.


И така за трите престъпления - притежаване на незаконна пушка и боеприпаси, противозаконно отнемане на МПС и стрелба «на месо“ по човек с нанасяне на средна телесна повреда, след споразумение с Районна прокуратура - Благоевград Районен съд налага 3 г. условно на Стрелеца от Лисия с мотива, че нямал предишни осъдителни присъди.


Огорчен от крайния резултат, вчера в редакцията на "Струма“ внукът на простреляния - Слави Каймакански, донесе собственоръчно подписано писмо от дядо му, с което изразява възмущението си от леката присъда.

Коментари

Новини Варна