IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 32°
Крими
13:40 | 2 юли 2024
Обновен: 15:00 | 4 юли 2024

Обвиненият в жестоко убийство на приятелката си остава в ареста

Той пледира невинен

По материала работи: Александър Дечев
Обвиненият в жестоко убийство на приятелката си остава в ареста

Снимка: БТА
 

Обвиняемият за убийството на украинката Силвия Киркова Орлин Гигов остава в ареста, реши съдът.

Той пледира невинен. Адвокатката му твърди, че на 19 юни жертвата била злоупотребила с алкохол и паднала по стълбите на къщата, в която живее. На 20 юни също изпила голямо количество алкохол, внезапно паднала в кухнята и починала, пише БНТ.

Съдът обаче прие, че според доказателствата може да се предположи, че обвиняемият Гигов е нанесъл множество удари на Киркова, които са довели до смъртта ѝ.

Случаят провокира поредни протести срещу домашното насилие с искане за по-голяма защита за жертвите и по-строги наказания за агресорите.

Срещу бившия шофьор в МВР болница Орлин Гигов има и други сигнали за домашно насилие през годините - на практика без никакво притеснение от наказания.

Миналата година същата жена, чиито живот вече е отнет, е била бита и изхвърлена в безпомощно състояние пред апартамента си в "Хаджи Димитър". След случая майката на Гигов търси помощ от фондация "Анимус". Срещу него има два сигнала за закана с убийство от майка му.

Друга негова бивша приятелка, също жертва на домашно насилие, успява да стигне до съд и дори да го осъди на първа инстанция. На втора инстанция обаче остава само паричната санкция.

Една от жертвите на Орлин Гигов е била и жена с психично заболяване, разказват нейни близки.

Коментари

ELENA90 ( преди 2 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна