Варна 14°
fallback
Крими
11:00 | 26 януари 2022
Обновен: 05:48 | 21 септември 2024

Патрулка фучи да лови апаш, но отнася "Шкода" на червено. И… акт за катаджията

От пътнотранспортното произшествие са настъпили единствено материални щети

По материала работи: Ставри Таргов

Съставен е акт на полицейски служител, предизвикал с патрулна кола катастрофа на бул. "Янко Комитов" в Бургас; инцидентът е станал около 12.55 часа, съобщиха от ОД на МВР.

Патрулният автомобил, с включен звуков и светлинен сигнал, чийто екип се е отзовавал за съдействие при задържане на лице от криминалния контингент, е предприел ляв завой на червен светофар, като е блъснат от правомерно движеща се "Шкода Октавия", с бургаска регистрация.

От пътнотранспортното произшествие са настъпили единствено материални щети. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, като дрегерът е дал отрицателни проби, предаде БТА.

На полицейския служител, управлявал патрулния автомобил, е съставен акт по Закона за движение по пътищата, а за нанесените материални щети е съставен двустранен протокол.

Въпреки сигнализацията водачът на патрулния автомобил е бил длъжен да премине безопасно за останалите участници в движението - нещо, което очевидно не се е случило, коментира Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас, пише 24 часа.

Автор на статията:
Ставри Таргов
ПТП глобен катаджия
0 коментара
fallback
fallback