Варна 17°
fallback
Крими
09:30 | 3 януари 2022
Обновен: 06:57 | 20 септември 2024

МВР по следите на... починалите от ковид – къде и от кого са били ваксинирани

Целта - стоп на фалшивите сертификати

По материала работи: Ставри Таргов

МВР започва проверки за фалшиви сертификати, като ще разследва всеки починал от COVID със зелен сертификат от ваксинация. Целта е да се прекратят зловредните практики за купуване на сертификати. Това заяви премиерът Кирил Петков по Нова нюз.

"От днес всеки починал от COVID, който е ваксиниран или се е водил ваксиниран, ще бъде проверен от МВР. МВР ще отиде на адреса, където този сертификат е направен и ще направи проверка. Тази новина би трябвало да вкара в риск хората, които правят това действие", каза той, а идеята му вече била обсъдена с вътрешния министър Бойко Рашков.

По повод първите потвърдени случаи на Омикрон у нас Петков обясни, че не желае да се стига до локдаун, но е възможно да се стигне до там, ако се препълнят болниците. За момента опасност от това няма.

Всяка сутрин той се събуждал със статистика колко легла са заети в болниците и колко са новозаразените. "Ако всички не си кажем: "Ще направим всичко възможно обществото ни е да е здраво, бизнесът да не затвори, децата ни да ходят на училище", каза Петков, насърчавайки повече българи да се ваксинират.

Според него следващите 3 седмици ще са решаващи, за да се прецени как ще се развие поредната вълна на заразата. "Втората ми дъщеря има диабет тип 1 и въпреки че е на 14 г., тя бе първата ваксинация, която вкъщи направихме", обясни премиерът, давайки пример със своите дъщери, който били ваксинирани, пише 24 часа.

Автор на статията:
Ставри Таргов
проверки МВр фалшиви сертификати
0 коментара
fallback
fallback