IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:06 | 2 февруари 2015
Обновен: 19:36 | 24 октомври 2024

Адвокат поръчвал палежи на коли и къщи на колеги

Елдъров "пратил" обезглавена кокошка на защитник от Пловдив

По материала работи: Юлиян Атанасов
Адвокат поръчвал палежи на коли и къщи на колеги


Пловдивският адвокат Владимир Елдъров, който беше задържан в петък, е обвинен в подбудителство и подпомагане на група за палежи, грабежи и увреждане на чуждо имущество, обикновено на пловдивски адвокати. Сред провиненията на защитника е и поръчка да се изпочупи колата на адвокат от Пловдив и да се хвърли в нея обезглавена кокошка, пише dnes.bg.
По досъдебното производство, образувано през 2014 година, са задържани общо шестима души, сред които и адвокатът. Това стана ясно от думите на говорителя на прокуратурата Галина Андреева – Минчева, цитирана от БТА.
По данни на прокуратурата обвиняемите М. Поптолев, Св. Спасов, П. Пенев и В.Бодуров са обвинени в извършване на общо пет палежа на автомобили и жилищни имоти, за което са били подбудени и подпомогнати от адвокат Елдъров.
Сред тях са палеж на автомобил и недвижим имот в гр. Баня, ползвани от сътрудник на пловдивски адвокат, при който е имало сериозна опасност за живота на четирима обитатели на къщата.
Сред провиненията са и палеж на автомобил в Пловдив, палеж на трактор в с. Зелениково, община Раковски, палеж на автомобил с нанесени щети и по жилищен имот в с. Марково и палеж на лек автомобил на адвокат от Пловдив.
На Спасов и Поптолев са повдигнати и обвинения за извършено, след подбуждане от Елдъров, повреждане на лек автомобил на пловдивски адвокат, при което е бил счупен прозореца на автомобила и в него е била поставена обезглавена кокошка.
В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са назначени пожаротехнически и оценителни експертизи, уточни прокурор Минчева.
Обвиняемите ги грози затвор от пет до петнадесет години.

 

Коментари

Новини Варна