IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
21:02 | 12 януари 2015
Обновен: 08:22 | 16 август 2024

Ученически бой в Бургас заради жена

От полицията са снели обяснения от двете деца

По материала работи: Борис Проданов
Ученически бой в Бургас заради жена

Мистериозна жена станала причина за боя между учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас (известна още като ТОХ-а).

 

Враждата между двете момчета, които се биха до кръв в коридорите на школото, назрявала от година и половина и досега никой не е разбрал кое е момичето, заради което се карат.


Дванадесетокласникът Янко Каменски и единадесетокласникът Ангел Георгиев взаимно се нападали и обиждали. Днес обаче напрежението ескалирало и двамата скочили да се бият, съобщава "Флагман”.


Малко след 12 ч. наобед Янко идвал за втора смяна, а Ангел карал практика. Двамата се срещат на първия етаж в училището, разменят си обидни реплики и се сбиват.


"Колегите са ги разтървали и са повикали Бърза помощ. Янко беше разплакан от това, което се е случило, беше осъзнал какво е станало и съжаляваше. Колегите са писали обяснение, а Бърза помощ е откарала Ангел в болницата, тъй като имал травма в околоочната област.

 

Единият психолог е бил с него, а другият е разговарял с Янко. Утре родителите ще дойдат при мен, за да изясним ситуацията”, каза пред наш репортер директорката на училището Станка Узова.


Дванадесетокласникът Янко също бил наранен, но е подписал декларация, че не иска да го карат в Спешното. «Сложиха му лед, но отказа да отиде до болницата, беше много притеснен”, обясни директорката.


"Чуваха се викове в коридорите, учителите се опитваха да ги разтърват, но двамата така се бяха настървили, че не се пускаха”, коментират очевидци.


Според учителите поведението на Янко било изключително добро. По непотвърдена информация, майката и бащата на ученика са разведени именно заради семейни проблеми и агресия от страна на бащата. Психолозите много пъти са разговаряли с Янко, тъй като преди имал проблеми с отсъствията. «От година и половина Янко е с добро участие в училище и тренира лека атлетика”, обясни Узова.


Майката на Ангел на свой ред е заявила желание да се срещнат с майката на Янко и да споделят проблемите.


"Не знаем какво стои в дъното на кофликта между двамата, но предполагам, че е заради момиче. Янко на мен ми каза: "Той ме гледаше лошо”, а Ангел твърдеше обратното. Единият обидил, другият не останал по-назад. Единият викал, че ще го убие, другият и той”, обясни Станка Узова.


От полицията са снели обяснения от двете деца.

Коментари

Новини Варна