IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
13:23 | 10 септември 2017
Обновен: 11:05 | 31 август 2024

Миграционният натиск е сериозен проблем в Хасковско

Това е заявил областният управител Станислав Дечев

По материала работи: Борис Проданов
Миграционният натиск е сериозен проблем в Хасковско

Миграционният натиск е изключително сериозен проблем, който постави на изпитание институциите, е заявил областният управител на Хасковска област Станислав Дечев на конференция - дебат за солидарността по време на криза по проект "Да си спомним за бъдещето", съобщи пресслужбата на администрацията.


"Стратегическото положение на областта на границата на ЕС е само една от предпоставките за възникване на кризисни ситуации. Защото като външна граница на ЕС, ние първи посрещаме предизвикателствата, идващи от трети страни", е посочил той. Затова, според него, работата на институциите в синхрон е решаваща.


Дечев е уточнил обаче още, че кризите не се предизвикват само от външни фактори, а сложни ситуации, които изискват адекватни и бързи мерки за защита на хората, възникват и заради природни явления, катастрофи, инциденти. Координацията между институциите и ефективната им работата по негови думи не би била резултатна без доброволците. За радост доброволчеството сега преживява своето възраждане, е констатирал областният управител и е посочил, че на първо място законово вече е регламентирана работата на доброволни формирования.


В конференцията са взели участие гостуващите в Хасково за празниците на града делегации от Франция и Румъния.

 

БТА

 

Още по темата: Заловиха 200 мигранти на лодки до българската граница в Черно море

Коментари

Новини Варна