IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
17:48 | 6 април 2016
Обновен: 04:04 | 6 септември 2024

Промените в Закона за МВР бяха отхвърлени

Те бяха предложени от Румяна Бъчварова

По материала работи: Ставри Таргов
Промените в Закона за МВР бяха отхвърлени

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред отхвърли предложението за промени в Закона за МВР, предложени от Министерския съвет и от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Така готвените промени няма да влязат за обсъждане в пленарна зала.
Критики към готвените промени отправиха представителите на всички политически сили в ресорната комисия. Част от промените на Румяна Бъчварова бяха: извеждането на административните услуги от МВР, намаляването на размера на обезщетенията от 20 на 12 работни заплати при напускане структурата на МВР.

Предвиждаше се и намаление от 30 на 25 дни на годишния отпуск. От БСП категорично не се съгласиха с орязването на социалните права, както и реализацията на икономии за сметка на работната заплата. Основна критика бе направена и от председателя на вътрешната комисия Цветан Цветанов от ГЕРБ, който се обяви за конкурсното начало и запазването на преподавателския състав в академията на МВР, съобщи БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна