IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
10:12 | 5 април 2016
Обновен: 18:51 | 6 септември 2024

Турция плащала на мюсюлманки в България да носят бурки!

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов

По материала работи: Деян Михайлов
Турция плащала на мюсюлманки в България да носят бурки!

Турската агенция по вероизповеданията плаща на български мюсюлманки да носят бурки. Агенцията има над 70 служители, които живеят в България, те плащат на жените, коментира пред Нова тв лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"В Турция е забранено носенето на бурка. Носенето на бурка или фередже се прави, за да се покаже, че ислямът разширява своите територии. Трябва да гледаме на разпространението на бурките като на разпространението на минаретата. Това е маркиране на територия", коментира още Симеонов.

Лидерът на НФСБ добави, че искат във всички религиозни служби задължително да се говори на български език, българското знаме да се вее пред всеки храм.

Симеонов коментира и кадрите от камера, разположена на границата между Турция и България, на които ясно се вижда как група мигранти без проблем успяват да влязат в страната.

"Води се следствие в момента, нека обществото е търпеливо, ще има резултати от този случай", каза той.

"Това е изключение от правилото, защото каналджиите знаят кои камери не работят и има определено място за преминаване на границата", коментира Симеонов.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна