IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
19:00 | 28 март 2016
Обновен: 05:27 | 6 септември 2024

Алексей Петров в съда заради Сергей Станишев

Бившата барета е свидетел по делото за изгубените документи

По материала работи: Юлиян Атанасов
Алексей Петров в съда заради Сергей Станишев

Бившата барета и някогашен сътрудник в ДАНС Алексей Петров свидетелства по делото срещу експремиера Сергей Станишев за 7 загубени секретни документи.

 

Те са изчезнали по времето, в което лидерът на ПЕС бе министър-председател. Делото срещу Станишев е административно-наказателно, защото той не е осъждан и от липсата на документите не са причинени имуществени вреди.

 

През 2009 г. именно Алексей Петров занесе на премиера Бойко Борисов секретен документ за корупция по висшите етажи на властта. Последва ревизия и бяха открити и другите загубени секретни документи, което предизвика обвинението срещу Станишев.

 

”Ако пак намеря документ с гриф "Строго секретно" и установя, че е на някоя институция, ще го предоставя отново на премиера. Другият ми вариант е да го хвърля някъде“, заяви пред журналисти Петров на влизане в съдебната зала.

 

В съда по делото днес свидетелства и бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. В залата трябваше да се яви и бившият вътрешен министър Румен Петков, но това не стана.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна