IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
14:41 | 2 декември 2015
Обновен: 09:18 | 25 август 2024

Откъм ПФ: АБВ е магистралка, търсеща клиент!

Симеонов доволен, че техните искания – удовлетворени

По материала работи: Деян Михайлов
Откъм ПФ: АБВ е магистралка, търсеща клиент!


АБВ са като магистралка, която си търси клиент. Така един от лидерите на Патриотичния фронт, Валери Симеонов, описа партията на Георги Първанов.
Малко преди това бившият президент обяви, че свиква Националния съвет на формацията си, за да обсъди излизане от властта. Поводът - неприети предложения на АБВ в бюджета за догодина.  

"Те бяха популистки", коментира ги Валери Симеонов. Той обясни обаче, че исканията на ПФ за бюджета са били приети и затова няма основание Фронтът да излиза от властта. 

В същото време лидерът на НФСБ беше категоричен, че ако се окаже, че след напускане на АБВ - ДПС ще се окажат нужни на властта, той в никакъв "исторически момент" няма да влезе в кабинет с Местан. 

"Нашето решение бихме го взели по-лесно от АБВ, ние нямаме министри, нямаме областни и зам.-областни управители, не сме си натикали кадрите по всички държавни институции както са го направили АБВ", каза още той.

Според Симеонов ДПС и АБВ все повече се сближават, което личало от гласуването им.

Валери Симеонов защити правосъдния министър Христо Иванов, чиято оставка бе поискана от АБВ. "Няма логика този, който е предложил промяна в съдебната система, да пречи за промяна в съдебната система", каза той.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна