IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
15:27 | 20 ноември 2015
Обновен: 18:46 | 25 август 2024

Депутати на косъм от бой

Патриот и ДПС-ар в разгорощен спор, жалват се на Цецка Цачева

По материала работи: Деян Михайлов
Депутати на косъм от бой

Депутатски екшън в една от парламентарните комисии преди седмица стана повод за отворено писмо до шефката на Народното събрание Цецка Цачева.

В него един от участниците, Валентин Николов от ПФ, отправя призив да се забързат промени в правилника на парламента за въвеждане на дисциплинарни наказания на депутатите. 

Срамната сцена се разиграла миналия четвъртък в комисията за борба с корупцията, чийто шеф е Николов. Той и Мустафа Карадъйъ от ДПС си скочили на бой заради решението на патриота да насрочи открито заседание, на което да се изяснят данни от проверката за жилището на депесаря. Обвиненията срещу Карадъйъ е, че е купил дома си с компенсаторки преди 12 години. 

"Николов и Карадъйъ си допряха главите точно като боксьори на ринга и се гледаха свирепо", разказа за атмосферата по време на заседанието депутат пред "24 часа" преди седмица.

Двамата си разменяли реплики от рода на "Ти кой си?" и "А ти кой си?". Кулминация на екшъна бил въпросът "Защо ме плюеш? Сега ще те наплюя и аз". 

В писмото си до Цачева, колегите си, и медиите от днес Николов и още шест депутати обвиняват Карадъйъ за срамната сцена. Те определят поведението на депутата от ДПС като непристойно и припомня, че то неведнъж е било проблем за нормалното протичане на заседанията на комисията.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна