IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
16:13 | 7 януари 2014
Обновен: 11:58 | 1 септември 2024

Реформаторският блок и ГЕРБ ще свалят правителството

Реформаторският блок и ГЕРБ ще свалят правителството

По материала работи: Борис Проданов
Реформаторският блок и ГЕРБ ще свалят правителството

Реформаторският блок кани ГЕРБ за общи действия, които да свалят кабинета „Орешарски”. Реформаторите посочиха, че след като получат оставката на кабинета, новото правителство ще бъде с ограничен мандат от година и половина и ясна програма за излизане от кризата.
За това време десницата има амбицията да извърши основните реформи за преодоляване на кризата, а след края на това програмно правителство е необходимо приемане и на нова Конституция. В следващите дни реформаторите започват и серия от конкретни разговори за създаване на съюз, който да свали от власт настоящото правителство. Петър Москов, заместник-председател на ДСБ, уточни към кого е отправена поканата с думите: „Към всеки, който е декларирал, че за него оставката е приоритет”. От ГЕРБ светкачивно отговориха на индиректната покана от страна на Реформаторския блок за общи действия. От партията на Бойко Борисов обясниха, че няма да откажат разговори и са отоворени за преговори с лидерите на политическото обединение. Все още обаче от ГЕРБ не са коментирали евентуални преговори с реформаторите, но заявиха, че техните ествествени политически партньори са именно партиите от блока.

Коментари

Новини Варна