IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
11:12 | 12 март 2014
Обновен: 00:30 | 12 септември 2024

Сидеров обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда

Сидеров обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда

По материала работи: Златина Добрева
Сидеров обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда

Обвинения за хулиганска проява и нанасяне на лека телесна повреда са повдигнати на лидера на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летище Варна, заради което той ще бъде изправен пред съда.
След като излезе от сградата на столичното следствие, Сидеров съобщи пред журналисти, че няма забрана да напуска страната. Наложена му е мярка за неотклонение - подписка. Сидеров заяви, че е запазил правото си да не дава показания, докато не бъдат разпитани останалите четирима очевидци на инцидента на летище Варна - депутатите от "Атака" Калина Балабанова, Николай Александров, Димитър Димов и Иван Димитров. Според Волен Сидеров има теч на информация от следствието и определи досъдебното производство като "странно".
Около 10.45 ч. сутринта лидерът на „Атака" пристигна пред сградата на следствието, придружен от свои колеги, депутати и адвокатите Явор Нотев и Петър Петров. Сидеров обясни, че близо два месеца и до този момент не е бил призован от обвинението за случая на летище Варна. На 6 януари по време на полет от София до Варна лидерът на "Атака" обидил френски дипломат, след което се сбил с един от пасажерите и униформен полицай на летището.
Във връзка с информацията, че Сидеров е нападнал и ударил полицая на летището Кирил Колев, той коментира, че твърдението е ласкателство за неговата сила, тъй като полицаят е изключително едър човек, значително по-голям от него и по тази причина твърдението не отговаряло на истината. Волен Сидеров заяви още, че рано или късно ще стане ясно кой е подбудил униформения да твърди такова нещо, пише darik.
На влизане в следствието Сидеров отново отрече повечето от фактите по случая, като обърна внимание на това, че показанията на стюардесата били публикувани в медиите и заяви, че явно по случая има теч на информация именно от следствието и прокуратурата, което според него е грубо нарушение.
Сидеров коментира още: „Нямам какво да крия и затова съм тук. Смятам да настоявам възможно най-бързо да се разреши случая по съдебен път. Медиите ме обвиниха и осъдиха. Цялата история е скалъпена. Имаше едно тенденциозно отношение, което може да бъде определено като медийно-правораздавателно".
Лидерът на "Атака" определи разследването срещу себе си като политическа поръчка, провокирана от факта, че никога не си мълчи.

Коментари

Новини Варна