IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
07:57 | 30 април 2014
Обновен: 15:25 | 15 септември 2024

Петър Курумбашев вече не е депутат

Петър Курумбашев вече не е депутат

По материала работи: Златина Добрева
Петър Курумбашев вече не е депутат

Петър Курумбашев вече не е депутат. Това реши парламентът, като прие подадената от него оставка. Той реши да напусне Народното събрание, защото е на четвърто място в листата с кандидати на БСП за представители в Европейския парламент, което е избираемо.
„Отношението на Курумбашев е толерантно, надявам се да не остане без работа след евроизборите, но нека и водачът на листата Сергей Станишев да подаде оставка”, иронизира депутатът от ГЕРБ Георги Андонов, цитиран от dnes.bg.

За изборите през 2013 г. Курумбашев беше водач на листата на БСП в 24-и избирателен район в София, където следващи в листата са бившият депутат и евродепутат от левицата Атанас Папаризов и пресаташето на ЦСКА Иван Ченчев. Преди дни обаче Папаризов бе определен за представител на България при Световната търговска организация (СТО) със седалище в Женева и това гарантира място за Ченчев в Народното събрание.

Коментари

Новини Варна