IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
13:55 | 18 май 2014
Обновен: 02:10 | 6 октомври 2024

Разпитваха Румен Петков за купуване на гласове

Разпитваха Румен Петков за купуване на гласове

По материала работи: Златина Добрева
Разпитаха Румен Петков за купуване на гласове



Бившият вътрешен министър и настоящ активист на АБВ Румен Петков е бил разпитан в СДВР тази сутрин във връзка с прокурорска преписка. От прокуратурата потвърждават за досъдебното производство.
Разследването е започнало след сигнал за купуване на гласове в региона на Плевен. Петков, който е и бивш кмет на северния град, участва активно в еврокампанията на политическия проект АБВ, създаден от президента (2002 г. - 2012 г.) Георги Първанов.
Въпросът е кой е авторът на сценария, защото сценарият е много пошъл, заяви бившият вътрешен министър.
Той каза, че в събота късно вечерта е бил поканен да дойде на разговор в СДВР. Петков обясни, че е ставало дума за засекретена преписка, но въпреки това е имало журналисти пред сградата на СДВР.
Според него медиите са били извикани да дойдат пред полицията. „След като по засекретени преписки се викат журналисти, представяте ли си за какъв цинизъм става дума“, попита Петков.
Той посочи, че на разпита е чул „една серия от имена, които не познавам, не съм чувал, не съм виждал като хора, никакви контакти нямам с тях, имена на един или двама човека, които не съм чувал и виждал повече от 15 години, с единия почти не се познаваме също“.
Петков заяви, че това е „абсурдна ситуация“ и настоя прокуратурата да разсекрети преписката, за да има възможност обществото да види „за какво безумие става дума“.~

Коментари

Новини Варна