IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
12:26 | 30 август 2015
Обновен: 20:25 | 3 септември 2024

Антонио Таяни: България трябва да бъде част от Шенгенското пространство

Това заяви във Варна зам.-председателят на Европейския парламент

По материала работи: Юлиян Атанасов
Антонио Таяни: България трябва да бъде част от Шенгенското пространство

Днес е важно Брюксел да преосмисли отношението си към България по въпроса за Шенген и да се направят нужните стъпки страната да бъде част от Шенгенското пространство. Това заяви във Варна зам.-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Той определи „Ислямска държава“ като много по-опасна от „Ал Кайда“ и добави, че за да се справи с тях, на демократичния свят е нужна единна стратегия между Европа и ООН.
Според Таяни България е остров на стабилността в региона. „Много важна за Европа е позицията на България в това тежко време, белязано с бежанската криза и с терористичните атаки. В България има стабилност и това още повече налага нейните граници да станат граници и на Шенген“, коментира Таяни.
Той допълни, че следи дълги години зависимост от Съветския съюз България вече има действаща и просперираща икономика и се справя отлично с усвояването на еврофондовете.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна