Варна 10°
fallback
Политика
18:45 | 28 юли 2015
Обновен: 08:48 | 18 октомври 2024

Цветан Цветанов обвини Реформаторите в некоректност

Той се е надявал да бъдат подкрепени поне два от предложените въпроси за референдум

По материала работи: Борис Проданов

Гласуването на реформаторите по въпроса за мажоритарния вот не е било коректно към гражданите, подкрепили искането за референдума, смята Цветан Цветанов.

Вотът на Реформаторски блок за мажоритарния вот не е било коректно към гражданите, които са се подписали преди година под искането за референдум за изборните правила.

Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар на гласуването по решението за произвеждане на национален референдум с три въпроса по изборните правила, предложени от президента, предаде БТА.

При гласуването отпаднаха два от въпросите - за мажоритарния елемент и задължителния вот, остана само въпросът за електронното гласуване. Цветанов припомни, че представители на Реформаторския блок са участвали в събирането на подписи преди година за искането за референдум по изборните правила със същите въпроси.

Той попита кога реформаторите са искрени - когато действително са били съпричастни към тази инициатива или сега, когато не подкрепиха въпроса за мажоритарния вот.

По думите му на база разговори и изразени позиции от вчера и днес сутринта той се е надявал да бъдат подкрепени поне два от предложените въпроси за референдум - за мажоритарния вот и за електронното гласуване.

Цветанов уточни, че и в групата на ГЕРБ е имало колебания по отношение на задължителното гласуване.

В отговор на въпрос Цветанов заяви, че в тази ситуация - само с въпроса за електронното гласуване, референдумът няма да постигне целите, за които днес е говорил президентът.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback