IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
21:25 | 16 май 2015
Обновен: 19:54 | 9 септември 2024

Армията е в готовност да засили присъствието си по границата с Македония

Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев

По материала работи: Ставри Таргов
Армията е в готовност да засили присъствието си по границата с Македония

Армията ни има готовност да засили присъствието си по границата с Македония заради събитията там, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев.

Събитията в Македония са силно обезпокоителни. Засега, разбира се, има относително политическо спокойствие. Търсят се възможности за преодоляване на политическата криза, но когато на Балканите се случват подобни неща, те винаги под една или друга форма би следвало да се разглеждат и като заплаха за България. Армията е ангажирана с охраната на границата по Турция логистично. Така позволява законът. Така ще бъде, ако е необходимо и на македонската граница. Ще направим всичко възможно, ние правим всичко възможно вече, за да предотвратим бежанска вълна евентуално или още по-лошо навлизането на радикални ислямисти, или хора, които ще се опитат под една или друга форма да дестабилизират България, каза Николай Ненчев.

Министърът обяви, че се очаква в края на годината бюджетът на Министерството на отбраната да бъде актуализиран. Според него това се налага, за да могат да се осигурят средства за заплати на военнослужещите и администрацията.

Ненчев каза това в "Слънчев бряг", където като председател на БЗНС участва в разширено заседание на Управителния съвет на Съюза, часове след завръщането си от държавното посещение в Монголия и Южна Корея, съобщи БНР.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна