Варна 20°
fallback
Политика
17:00 | 23 ноември 2021
Обновен: 08:35 | 20 септември 2024

ГЕРБ иска министерски оставки заради трагедията на АМ "Струма"

От 7 месеца ремонтите на пътища у нас са спрени

По материала работи: Ставри Таргов

Десислава Атанасова от ГЕРБ настоя за оставки заради трагичния инцидент на магистрала "Струма", защото по думите ѝ от седем месеца ремонтите на пътища у нас са спрени.

„От сутринта слушам, че имаше много аналогии с един друг трагичен случай. Само припомням, че тогава трима министри подадоха оставки – този на транспорта, този на регионалното развитие и този на вътрешните работи. Очакваме подобна отговорност от настоящото служебно правителство“, каза Десислава Атанасова на пресконференция.

В изказвания на кмета на Перник Станислав Владимиров и на служебни министри ГЕРБ видяха опити за „политически инсинуации и внушения“.

Пред бТВ кметът на Перник Станислав Владимиров каза, че във фаталния участък доста често стават инциденти, има и голям наклон.

„С тези изказвания няма да бъдат върнати човешки животи, време е за смирение“, призоваха от партията на Бойко Борисов. И поискаха въпросът със състоянието на участъка да не се политизира.

Именно от ГЕРБ посочиха историята на изграждането на въпросния път. Построен между 2002-ра и 2004-та година (по времето на правителството „Сакскобургготски“) по норми от 1987-ма година.

„Съвременните норми не биха допуснали такива наклони“, казаха от ГЕРБ, като припомниха, че едва преди две години нормативната уредба е била променена.

ГЕРБ поднесоха съболезнования за загиналите и пожелаха бързо възстановяване на пострадалите.

Тахографът на автобуса е изгорял

Автобусът е в такъв вид, че не могат да се установят данни от  тахографа - техническото средство, което записва движението на автобуса. Всичко е изгоряло“, заяви изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски пред БНР за катастрофата на АМ „Струма“, при която загинаха 45 македонски туристи.

Той посочи, че по информация на институцията, която ръководи, от ГКПП "Капитан Андреево" до мястото на инцидента не са регистрирани нарушения на правилата за движение: "Няма данни да се е движил с превишена скорост. Спазени са и всички задължителни почивки".

"По данни от камери от граничните пунктове и на пътната агенция следствените органи могат да извлекат информация, която е необходима за установяване на причините за пътния инцидент", каза Бойко Рановски, цитиран от bTV.

Автор на статията:
Ставри Таргов
АМ Хемус ГЕРБ оставки
0 коментара
fallback
fallback