IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
21:29 | 3 февруари 2015
Обновен: 11:42 | 22 август 2024

Кувейтски инвеститор за АЕЦ “Белене“

Ще разкрие 10 000 работни места

По материала работи: Борис Проданов
Кувейтски инвеститор за АЕЦ “Белене“

Още през декември миналата година е имало информация за поява на нов инвеститор за АЕЦ „Белене” – фирма от Кувейт. Тази информация първо е била споделена от енергийния експерт Атанас Тасев. Това съобщи пред БНТ Румен Петков.


Според него, АБВ ще подкрепи в парламента внасянето на предложение за размразяване на строителството на втората атомна централа. „Правителството има огромен шанс да направи крачка в развитието на енергетиката на България, трябва да се подходи сериозно към намеренията на кувейтската компания”, каза заместникът на Георги Първанов.


Петков посочи, че от разговора си с Атанас Тасев е разбрал за намеренията на инвеститорите, те не са искали нито държавна гаранция, нито задължително изкупуване на произведеното електричество. „Ще се разкрият 10 000 работни места, това е голяма възможност да се възроди икономически един регион на страната”, обобщи бившият социалист.

Коментари

Новини Варна