IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
19:46 | 9 декември 2014
Обновен: 02:56 | 24 октомври 2024

Борисов и Кери се чуха по телефона, ще си гостуват

На разговорите са присъствали Румяна Бъчварова и Даниел Митов

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов и Кери се чуха по телефона, ще си гостуват

Премиерът Бойко Борисов и държавният секретар на САЩ Джон Кери разговаряха по телефона днес, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата са обсъдили редица акценти на отношенията между двете държави и са се уговорили да разменят визити при първа възможност.
Борисов и Кери са разговаряли в присъствието на вицепремиера по коалиционната политика Румяна Бъчварова и външният министър Даниел Митов.

Ръководителят на американската дипломация е поздравил премиера с втория му мандат и е потвърдил личното си приятелско отношение, се казва в съобщението на правителството. Кери е акцентирал и на високото равнище на постигнатия между България и Америка диалог. Държавният секретар на САЩ е уверил българския премиер в желанието си контактите между двете държави да продължат да се развиват в същата посока.

Борисов е изказал готовност за задълбочаване на търговско-икономическите връзки, сътрудничеството по въпросите на отбраната и сигурността, повишаването на стокообмена и привличането на нови американски инвестиции у нас, съобщава Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна